
Składniki:
250g Ognistych Stripsów z Qurczaka (do kupienia tutaj)
3/4 szklanki soku pomarańczowego (dla podkręcenia smaku możesz użyć świeżo wyciskanego soku, ale taki z kartonu też się sprawdzi)
3 łyżki cukru
1,5 łyżki octu ryżowego
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1/4 łyżeczki startego imbiru
szczypta płatków chilli
szczypta pieprzu
skórka z połowy pomarańczy
3/4 łyżki skrobi ziemniaczanej plus 2 łyżki wody
Dodatki:
Kolendra
Dymka
Sezam
Sposób przygotowania:
KROK 1: Stripsy z Qurczaka przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: W garnku wymieszaj następujące składniki – sok pomarańczowy, cukier, ocet ryżowy, sos sojowy, starty czosnek, imbir oraz skórkę pomarańczy, chilli, pieprz i startą. Zagotuj, następnie zmniejsz ogień na średni i gotuj jeszcze przez minutę.
KROK 3: Skrobię ziemniaczaną dokładnie wymieszaj z dwiema łyżkami wody i wlej do garnka ciągle mieszając. Gdy sos uzyska konsystencję kisielu zdejmij go z ognia.
KROK 4: Stripsy z Qurczaka pokrój na kawałki o wielkości ok. 4 cm. Wrzuć je do przygotowanego sosu i wymieszaj wszystko razem.
KROK 5: Na koniec dodaj posiekaną kolendrę, dymkę oraz sezam. I voila! Kung Fu Qurczak gotowy!
PRO-TIP: Tak przygotowane Roślinne Stripsy z Qurczaka podawaj z ryżem. Śmiało możesz też zawijać z nim wrapy lub dodawać do azjatyckiego stir fry'a z warzywami. Sky is the limit! Smacznego!Roślinne Stripsy z Qurczaka kupisz w naszym sklepie internetowym tutaj.