
Składniki:
-
150 g Apollo Roślinny Qurczak® Salsa Mexicana (KUP TUTAJ)
-
1 czerwona cebula
-
1 czerwona papryka
-
2 łyżki oleju roślinnego
-
marynowane papryczki jalapeño dla fanów ostrzejszych smaków
Dodatki:
-
4 placki tortilli
-
1 limonka
-
guacamole
-
250 g pomidorków koktajlowych
-
1 cebula
-
50 g startego sera
-
świeża kolendra
Sposób przygotowania:
KROK 1: Rozgrzej patelnię (np. grillową) i podgrzej olej. Smaż Roślinnego Qurczaka Mexicano na większym ogniu przez około 6 minut i przełóż na talerz (charakterystyczne włókna Roślinnego Qurczaka są najbardziej widocznie kiedy chwilę ostygnie, dlatego śmiało daj mu kilka minut na osobności).

KROK 2: Paprykę pokrój na paski, cebulę na szersze półplasterki i dokładnie wymieszaj je z solą, pieprzem, resztą kuminu, papryki wędzonej, łyżką oleju i soku z limonki.
KROK 3: Na tę samą patelnię włóż warzywa. Zmniejsz nieco ogień i dokładnie obsmażaj, co chwilę mieszając - w sumie przez ok. 6 - 7 minut. Dodaj Qurczaka i delikatnie przemieszaj wszystko na patelni. Jeśli jesteś fanem ostrych smaków nie żałuj sobie posiekanych marynowanych papryczek jalapeño - dodaj je do wszystkiego pod koniec smażenia.
KROK 4: Podgrzej tortille i ułóż je na półmisku. Obok połóż patelnię z Qurczakiem i warzywami.
KROK 5: W oddzielnych miseczkach podaj guacamole, pokrojonego w kosteczkę pomidorki wraz z cebulą i kolendrą oraz starty ser .
Pochwal się swoją fiestą i oznacz nas na instagramie (@apollo_roslinnyqurczak). ¡Que aproveche!
