Pieczone bataty z roślinnym kebabem 0
Pieczone bataty z roślinnym kebabem

Składniki: (na dwie porcje)

  • 2 duże bataty / opcjonalnie zwykłe ziemniaki 
  • Roślinny Qurczak® Kebab 150 g
  • 1 mały zielony ogórek 
  • Pół pomidora
  • Pół czerwonej cebuli
  • Ćwiartka czerwonej papryki 
  • Kilka czarnych oliwek 
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku 
  • Wege Siostry Sałatkowy z nerkowców ćwierć opakowania (lub inny ser)

 

 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Bataty umyj i upiecz w piekarniku aż do miękkości (możesz też je wcześniej podgotować, nie trzeba ich obierać). Po wyjęciu z pieca rozetnij  w połowie i nieco rozchyl. 

KROK 2: Wszystkie warzywa umyj, osusz. Pomidora pokrój w mniejszą kostkę, usuń nasady szypułek. Ogórek przepołów wzdłuż, wyskrob nasiona, pokrój w kostkę wielkości 1 cm, paprykę podobnie. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Oliwki odsącz i pokrój na cienkie plasterki. Następnie podsmaż na patelni kawałki Roślinnego Kebaba, aż do zarumienienia. 

KROK 3: Do każdego ziemniaka włóż Roślinnego Qurczaka® Kebaba, dodaj warzywa oraz pokruszonego sałatkowego z nerkowców (lub inny ser), wierzch możesz skropić dodatkowo oliwą z oliwek, posypać odrobiną soli, pieprzu czy ziół prowansalskich do smaku ;)

Wegański obiad/kolacja gotowa! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl