Burrito z Roślinny Qurczak® Salsa Mexicana 0
Burrito z Roślinny Qurczak® Salsa Mexicana

Składniki na burrito: (2 szt)

  •  2 duże tortille (mogą być pełnoziarniste)
  •  Apollo Roślinny Qurczak® Salsa Mexicana 150g
  •  ½ cebuli białej
  •  ½ papryki
  •  1 łyżka oleju
  •  1 łyżeczka papryki czerwonej
  •  1 łyżeczka kuminu
  •  Sól i pieprz do smaku
  •  50 g ugotowanego ryżu
  •  350 g passaty pomidorowej

Składniki na guacamole:

  •  1 dojrzałe awokado   
  •  1 pomidor
  •  ¼ cebuli czerwonej
  •  Sok z  ½ limonki
  •  Sól i pieprz do smaku
  •  Opcjonalnie: posiekana świeża kolendra

Sposób przygotowania:

Guacamole:

KROK 1: W misce rozgnieć miąższ awokado za pomocą widelca. Dodaj posiekanego pomidora, cebulę oraz sok z limonki. Wymieszaj.

KROK 2: Dopraw guacamole solą i pieprzem według własnych upodobań. Opcjonalnie dodaj posiekaną kolendrę dla podkręcenia smaku. 

Burrito:

KROK 1: Pokrojoną cebulę podsmaż na łyżce oleju, następnie dodaj posiekaną paprykę. Smaż aż warzywa zmiękną. Dodaj Roślinnego Qurczaka oraz przyprawy. Smaż ok. 4 min.

KROK 2: Dodaj ugotowany ryż oraz passatę pomidorową, duś na małym ogniu przez kilka minut.

KROK 3: Na tortilli rozłóż połowę guacamole oraz połowę farszu. Zawiń burrito i podgrzej z obydwu stron do zarumienienia tortilli. Przekrój na pół i zajadaj.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl